Competiție Filmtettfeszt

Competiție

Filmgalopp – Competiția filmelor maghiare din Transilvania

Începând din 2017, câștigătorul/câștigătoarea Marelui Premiu al competiției Filmgalopp (dedicată documentarelor maghiare din Transilvania) va primi și un trofeu. Varianta mai mică a celui înmânat odată cu premiul Mânzul Șarg, trofeul Filmgalopp este realizat tot de orădeanca Jankó Szép Noémi. Câștigătorul/câștigătoarea Filmgalopp va primi un premiu de un milion de forinți, oferit de Autoritatea Națională de Media și Infocomunicații din Ungaria.

Filmgalopp – Competiția de filme documentare maghiare din Transilvania, 2017

Filmele competiției:

Membrii juriului în 2017:

  • Fekete Ibolya – regizoare laureată a premiului Balázs Béla, scenaristă, cadru universitar. Cel mai recent film al ei, Mama și toți țăcăniții din familie, a avut succes în cadrul mai multor festivaluri internaționale de film, a fost filmul cu cei mai mulți spectatori al Filmtettfeszt 2016.
  • Szomjas György – regizor, laureat al premiilor Kossuth și Balázs Béla, creator de gen cinematografic – easternul sau gulyáswesternul –, regizorul a numeroase filme documentare.
  • Boros Zoltán – regizor de filme documentare, redactor al redacției maghiare de la București a Televiziunii Române încă din 1971, reîntemeietorul acestei redacții – după Revoluție, apoi redactor-șef al aceleiași redacții.

Premiul publicului – cum votați

În perioada festivalului, veți putea viziona toate cele șapte filme din competiție accesând link-urile de mai sus și, tot acolo, veți putea să vă votați printr-un like favoritul. Perioada de vot: 4–7 octombrie (miezul nopții). Premiul publicului va consta în 1000 de lei oferiți de Nobila Casa.


Filmgalopp – Competiția de scurtmetraje maghiare din Transilvania, 2016


Filmgalopp – Competiția de scurtmetraje maghiare din Transilvania, 2015